0
ISO 17025 Certificate for Agricultural Pesticides
profile avatar

براساس برنامه‌ های وزارت جهاد کشاورزی، تا پایان سال جاری، ۳۰ نوع سم و آفت‌ کش مورد بازنگری و استاندارد سازی قرار خواهند گرفت و در نهایت گواهی ایزو ۱۷۰۲۵ دریافت خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر جهاد کشاورزی در نخستین نشست خبری خود در چهارم دی‌ ماه امسال اعلام کرد که یکی از اهداف این وزارتخانه، رسیدگی به استاندارد و مصرف این ۳۰ قلم سم و آفت‌کش تا پایان سال است.

وی همچنین به آمارها اشاره کرد که نشان می‌ دهد میزان استفاده از سموم در کشور کمتر از بسیاری از کشورهاست و به همین دلیل، محصولات کشاورزی سالم‌ تری تولید می‌ شود.

مسعود گیل آبادی، رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم، در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: “امسال سازمان ملی استاندارد به موضوع استاندارد اجباری سموم ورود کرده و ۳۰ قلم سم و آفت‌ کش برای صدور گواهی استاندارد در دستور کار قرار گرفته‌ اند.”

وی افزود: “تولیدکنندگان در تلاش هستند تا روش‌ های تولید خود را به‌ روز کنند تا بتوانند در فرآیند بازنگری، گواهی استاندارد را کسب کنند.”

گیل آبادی تصریح کرد که این خبر از نظر کیفی برای کشاورزان بسیار مثبت است، اما هنوز فرآیند صدور پروانه به‌طور کامل نهادینه نشده و این موضوع باعث ایجاد سردرگمی برای تولیدکنندگان و اداره‌ های استاندارد شده است.

او همچنین اشاره کرد که اداره استاندارد استان‌ ها به طور کامل در جریان روند کار نیستند و شرکت‌ های تولید کننده به تدریج در حال تغییر روش‌ های تولید و کسب پروانه هستند.

در پاسخ به این پرسش که آیا دستورالعمل‌ ها به تولیدکنندگان ارائه شده است، گیل آبادی گفت: “مؤلفه‌ ها و شاخص‌ های جدید به تولیدکنندگان داده شده و آن‌ ها باید محصولات خود را بر اساس این معیارها تولید کنند.”

وی افزود: “در این بخش یک موازی‌ کاری در حال انجام است، زیرا فرآیند قبلاً توسط سازمان حفظ نباتات انجام می‌ شد و اکنون اداره استاندارد نیز این روند را تکرار می‌ کند تا گواهی صادر کند.”

گیل آبادی تأکید کرد که نمونه‌ ها باید در آزمایشگاه‌ های دارای تأیید صلاحیت ملی با تجهیزات گسترده‌ تری آزمایش شوند تا گواهی ایزو ۱۷۰۲۵ صادر گردد.

او در مورد اینکه آیا تا به‌حال محصولات دارای مهر استاندارد بوده‌ اند، گفت: “استاندارد ما، استاندارد فائو است که یک استاندارد جهانی به شمار می‌ آید. ما چندان به استاندارد اجباری اعتقاد نداریم، زیرا استاندارد فائو برای همه کشورها یکسان است.”

در پایان، رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم یاد آور شد که تغییرات عمده‌ ای رخ نخواهد داد، چرا که سخت‌ گیری‌ ها پیش‌ تر اعمال شده و اکنون در فرآیند بررسی مجدد، آرم استاندارد دریافت خواهد شد.

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0

بالا